Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Lolita vs Summer



Ένα από τα πιο ιδιαίτερα θέματα στον κόσμο του Lolita Fashion είναι το καλοκαίρι. Ενώ ο υπόλοιπος κόσμος ετοιμάζεται περιχαρής για τις διακοπές του, εμείς προσπαθούμε να βρούμε τους κατάλληλους συνδυασμούς ρούχων, ώστε να μη πάθουμε θερμοπληξία μέσα στα τόσα layers ρούχων που ορίζει αυτή η μόδα.

Fear not darlings, καθώς λύσεις υπάρχουν έτσι ώστε να μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα χωρίς να χάσουμε ίχνος από το elegance μας.

Dress: Τα one piece και τα cutsew σώζουν την κατάσταση


Αφήνουμε τα JSK στην άκρη και επιλέγουμε τα ΟΡ σε ελαφρά υφάσματα έτσι ώστε να διατηρούμαστς δροσερές. Εάν δεν έχετε ΟΡ μπορείτε να φορέσετε κάποιο από τα JSK σας χωρίς όμως αυτά να είναι αποκαλυπτικά και σαφώς χωρίς  blouse.

Εναλλακτικά μπορούμε να φορέσουμε SK/Cutsew, μια φούστα δηλαδή και ένα βαμβακερό μπλουζάκι. Αν και λίγο πιο casual από τον συνδυασμό SK/Blouse, καθώς δεν υπάρχει ο κίνδυνος να ζεσταθούμε σε υπερβολικό βαθμό.

Παράδειγμα SK/Cutsew
Παράδειγμα με ΟΡ

























Επίσης, ναι ξέρω είναι σημαντικό κομμάτι της γκαρνταρόμπας μας, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ κάποια να φοράει petticoat κατακαλόκαιρο με 40Ο C υπό σκιά. Προσωπικά, δεν το φοράω το καλοκαίρι, εάν όμως αντέχετε να έχετε ακόμα ένα layer επάνω σας φορέστε το, με προτιμητέα αυτά που έχουν λίγο όγκο και είναι από ανάλαφρα υλικά.


Leg/Shoe wear: κι όμως, τα peep toe επιτρέπονται


Τα χοντρά καλτσόν μπαίνουν στο ντουλάπι και εναλλάσσονται με κοντά καλτσάκια τα οποία υπάρχουν σε μια πληθώρα από επιλογές χρωμάτων, στυλ και υλικών.
Όσον αφορά στα παπούτσια αυτά είναι το λιγότερο που θα έπρεπε να μας αγχώνουν, καθώς μπορούμε να φοράμε σχεδόν ότι θέλουμε. Από τα κλασσικά tea parties μέχρι και τα peep toe σε στυλ Jesus Diamante <3 Και ναι, τα τελευταία, επιτρέπεται να τα φοράμε και χωρίς καλτσούλες εάν δεν το αντέχουμε ή θεωρούμε ότι αν τα συνδυάσουμε θυμίζουμε περισσότερο τουρίστα στην Χαλκιδική από πριγκίπισσες.
Jesus Diamante

Tea parties





 

 

 

 

 

 

 

 

 




Accessories/Headwear:  Ακολουθήστε την τάση της εποχής


Ποτέ δεν ήταν η καλύτερη εποχή για τα καπέλα. Και ιδιαίτερα για τα ψάθινα καπέλα <3  Δεν  ζεσταίνουν, δίνουν προστασία από τον ήλιο, βγαίνουν σε διάφορα χρώματα με απλό ή περίτεχνο διάκοσμο και  σε πολλά σχέδια (κανονικό, boater κλπ) με αποτέλεσμα να ταιριάζουν σε πάνω από ένα στυλ.

Στα  αξεσουάρ οι επιλογές είναι ατελείωτες και όσον άφορα τα χρώματα και τα σχέδια, με αυτά που είναι σχετικά με το καλοκαίρι να κυριαρχούν (κοραλί, γαλάζια, γοργόνες κλπ).  Must  have είναι η δαντελένια ομπρέλα (αν και ακριβή), μια ψάθινη τσάντα ή οποία συνδυάζεται εύκολα με το καπέλο  καθώς και μια βεντάλια.


Ψάθινο καπέλο IW
Ψάθινη τσάντα BTSSB

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Hair/Make up:  Όσο πιο φυσικό τόσο το καλύτερο


Ξεχάστε τις περούκες  και πιάστε τα μαλλιά σας. Υπάρχουν παρά πολλά tutorial που δείχνουν πως μπορούμε να κάνουμε υπέροχα χτενίσματα όποιο μήκος και έχει το μαλλί μας.  Προτιμούμε αυτά τα οποία βοηθάνε ώστε να διατηρηθούμε δροσερές, όπως updos, κοτσίδες.
Το make up θα πρέπει να είναι όσο πιο ελαφρύ γίνεται.  Μια κρέμα με χρώμα, λίγο ρουζ , lipgloss και μάσκαρα είναι τα μόνα που χρειαζόμαστε.

Hair Tutorial / desired make up by Misako Aoki


Υ.Γ. Υπενθυμίζω ότι το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κοιτάξουμε είναι η υγεία μας. Καλά όλα αυτά, αλλά η ομορφιά δεν θα πρέπει να μπαίνει πάνω από αυτή. Είναι προτιμότερο να μην φορέσουμε Lolita εάν νοιώθουμε δυσφορία λόγω της ζεστής και πάντα να έχουμε στην τσάντα μας  ένα αντηλιακό, ένα νεράκι ή και ένα face mist

Υ.Γ.2  Προτιμήστε υλικά τα οποία είναι δροσερά, και αν και δεν υπάρχει κάποιος κανόνας  για αυτό, χρώματα που είναι ανοιχτά. Γνωρίζω ότι σε μερικά στυλ όπως το Kuro και το Gothic το μαύρο είναι το κύριο χρώμα,  δυστυχώς όμως λόγω της φυσικής του ιδιότητας απορροφά περισσότερη θερμότητα.

Ενδιαφέροντα Coords 

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου