Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

International Lolita Day: Έχουμε γιορτή και μάλιστα διπλή ♥


Το Σάββατο 4 Ιουνίου η αρχική μας σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε γεμίσει από αναρτήσεις με φωτογραφίες από υπέροχα co-ords είτε casual είτε ΟΤΤ με λεζάντες τύπου “Happy ILD” ή “My outfit for lolita day” κτλ

Τι είναι όμως αυτό ILD ή αλλιώς International Lolita Day που οι ανά τον κόσμο Lolitas γιορτάζουν με ιδιαίτερη χαρά? Let’s have a look ♥

Πως ξεκίνησε το ILD?

Το ILD ξεκίνησε σαν ιδέα το 2005 όταν κάποια μέλη του EGL livejournal θεώρησαν ότι είναι καλό να υπάρξει μια μέρα κατά την οποία όλα τα μέλη της παγκόσμιας Lolita κοινότητας να μπορούν άφοβα να φορούν τα ρούχα τους και κυρίως τα άτομα τα οποία δεν είναι ιδιαίτερα ενεργά να την έχουν σαν μια μέρα αναφοράς ώστε να ντύνονται με την αγαπημένη τους μόδα.

Πότε γιορτάζεται το ILD?

To IDL γιορτάζεται δύο φορές τον χρόνο: το πρώτο Σάββατο του Ιουνίου και το πρώτο Σάββατο του Δεκεμβρίου. Ο λόγος για τον οποίο δεν επιλέχθηκε κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία είναι ώστε κάθε φορά να γίνεται Σάββατο για να μπορεί να βολεύει. Το μόνο μειονέκτημα σε αυτό είναι ότι κάθε φορά πρέπει να το υπολογίζεις καθώς είναι πιθανόν να ξεχαστεί.

Ημερομηνίες για τα επόμενα ILD

Και για να μη ξεχνιόμαστε, οι ημερομηνίες για τα επόμενα τρία χρόνια είναι οι εξής:
03/12/2016
03/06/2017
02/12/2017
02/06/2018
01/12/2018
01/06/2019
07/12/2019

Γιατί έχουμε διπλή ημερομηνία?

Η αρχική σκέψη της διπλής ημερομηνίας ήταν η εξής: το καλοκαίρι να μπορούν να φοράνε και να δείχνουν τα “summer wear” τους ενώ τον χειμώνα τα “winter wear” τους. Βέβαια, αυτό δεν συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις καθώς σε κάποιες χώρες λόγω των κλιματικών συνθηκών είναι αδιανόητο να γιορτάσουν και τις 2 φορές και έτσι επιλέγουν αυτήν που τους βολεύει περισσότερο (πχ φανταστείτε καλοκαίρι της Ελλάδος ή χειμώνα στην Νορβηγία - αουτς)

Ποιος είναι ο σκοπός του ILD?

Εκτός από αυτό το οποίο προαναφέραμε στην αρχή υπάρχουν και άλλοι λόγοι οι οποίοι είναι οι εξής:
  1. Να ενημερωθεί το ευρύτερο κοινό για την μόδα
  2. Να γίνει μια παγκόσμια καταγραφή της προόδου της μόδας μέσα στον χρόνο
  3. Να μπορούν τα μέλη μιας ευρύτερης γεωγραφικά περιοχής να συναντιόνται και να κρατούν ζωντανή την κοινότητα (πχ όχι συνάντηση Lolitas Θεσ/νικης αλλά Βορείου Ελλάδος)

Πως γιορτάζουμε το ILD?
Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος τρόπος για να εορταστεί αυτή η μέρα. Αυτό που συνήθως βλέπουμε είναι οι κοινότητες να διοργανώνουν meet ups, tea parties, picnics και γενικώς διαφόρων ειδών εξόδους σε μουσεία, εκθέσεις ζωγραφικής.

Στην ουσία όμως τα πάντα είναι αποδεκτά. Από το να καθίσουμε όλη την ημέρα μέσα φορώντας τις λολιτο πιτζαμες μας τρώγοντας παγωτό ενώ βλέπουμε το Kamikaze Girls μέχρι του να βάλουμε όλη την ντουλάπα πάνω μας και να πηγαίνουμε σε θεματικά πάρτυ απαστράπτουσες.
Άλλωστε το θέμα δεν είναι εκεί αλλά στο να περάσουμε καλά φορώντας την μόδα που μας εκφράζει, χωρίς περιορισμούς

ΥΓ Δείτε και εδώ για περισσότερες λεπτομέρειες

http://lolitafashion.wikia.com/wiki/International_Lolita_Day
https://www.facebook.com/InternationalLolitaDay/
http://egl.livejournal.com/11404991.html


Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Lolita vs Summer



Ένα από τα πιο ιδιαίτερα θέματα στον κόσμο του Lolita Fashion είναι το καλοκαίρι. Ενώ ο υπόλοιπος κόσμος ετοιμάζεται περιχαρής για τις διακοπές του, εμείς προσπαθούμε να βρούμε τους κατάλληλους συνδυασμούς ρούχων, ώστε να μη πάθουμε θερμοπληξία μέσα στα τόσα layers ρούχων που ορίζει αυτή η μόδα.

Fear not darlings, καθώς λύσεις υπάρχουν έτσι ώστε να μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα χωρίς να χάσουμε ίχνος από το elegance μας.

Dress: Τα one piece και τα cutsew σώζουν την κατάσταση


Αφήνουμε τα JSK στην άκρη και επιλέγουμε τα ΟΡ σε ελαφρά υφάσματα έτσι ώστε να διατηρούμαστς δροσερές. Εάν δεν έχετε ΟΡ μπορείτε να φορέσετε κάποιο από τα JSK σας χωρίς όμως αυτά να είναι αποκαλυπτικά και σαφώς χωρίς  blouse.

Εναλλακτικά μπορούμε να φορέσουμε SK/Cutsew, μια φούστα δηλαδή και ένα βαμβακερό μπλουζάκι. Αν και λίγο πιο casual από τον συνδυασμό SK/Blouse, καθώς δεν υπάρχει ο κίνδυνος να ζεσταθούμε σε υπερβολικό βαθμό.

Παράδειγμα SK/Cutsew
Παράδειγμα με ΟΡ

























Επίσης, ναι ξέρω είναι σημαντικό κομμάτι της γκαρνταρόμπας μας, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ κάποια να φοράει petticoat κατακαλόκαιρο με 40Ο C υπό σκιά. Προσωπικά, δεν το φοράω το καλοκαίρι, εάν όμως αντέχετε να έχετε ακόμα ένα layer επάνω σας φορέστε το, με προτιμητέα αυτά που έχουν λίγο όγκο και είναι από ανάλαφρα υλικά.


Leg/Shoe wear: κι όμως, τα peep toe επιτρέπονται


Τα χοντρά καλτσόν μπαίνουν στο ντουλάπι και εναλλάσσονται με κοντά καλτσάκια τα οποία υπάρχουν σε μια πληθώρα από επιλογές χρωμάτων, στυλ και υλικών.
Όσον αφορά στα παπούτσια αυτά είναι το λιγότερο που θα έπρεπε να μας αγχώνουν, καθώς μπορούμε να φοράμε σχεδόν ότι θέλουμε. Από τα κλασσικά tea parties μέχρι και τα peep toe σε στυλ Jesus Diamante <3 Και ναι, τα τελευταία, επιτρέπεται να τα φοράμε και χωρίς καλτσούλες εάν δεν το αντέχουμε ή θεωρούμε ότι αν τα συνδυάσουμε θυμίζουμε περισσότερο τουρίστα στην Χαλκιδική από πριγκίπισσες.
Jesus Diamante

Tea parties





 

 

 

 

 

 

 

 

 




Accessories/Headwear:  Ακολουθήστε την τάση της εποχής


Ποτέ δεν ήταν η καλύτερη εποχή για τα καπέλα. Και ιδιαίτερα για τα ψάθινα καπέλα <3  Δεν  ζεσταίνουν, δίνουν προστασία από τον ήλιο, βγαίνουν σε διάφορα χρώματα με απλό ή περίτεχνο διάκοσμο και  σε πολλά σχέδια (κανονικό, boater κλπ) με αποτέλεσμα να ταιριάζουν σε πάνω από ένα στυλ.

Στα  αξεσουάρ οι επιλογές είναι ατελείωτες και όσον άφορα τα χρώματα και τα σχέδια, με αυτά που είναι σχετικά με το καλοκαίρι να κυριαρχούν (κοραλί, γαλάζια, γοργόνες κλπ).  Must  have είναι η δαντελένια ομπρέλα (αν και ακριβή), μια ψάθινη τσάντα ή οποία συνδυάζεται εύκολα με το καπέλο  καθώς και μια βεντάλια.


Ψάθινο καπέλο IW
Ψάθινη τσάντα BTSSB

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Hair/Make up:  Όσο πιο φυσικό τόσο το καλύτερο


Ξεχάστε τις περούκες  και πιάστε τα μαλλιά σας. Υπάρχουν παρά πολλά tutorial που δείχνουν πως μπορούμε να κάνουμε υπέροχα χτενίσματα όποιο μήκος και έχει το μαλλί μας.  Προτιμούμε αυτά τα οποία βοηθάνε ώστε να διατηρηθούμε δροσερές, όπως updos, κοτσίδες.
Το make up θα πρέπει να είναι όσο πιο ελαφρύ γίνεται.  Μια κρέμα με χρώμα, λίγο ρουζ , lipgloss και μάσκαρα είναι τα μόνα που χρειαζόμαστε.

Hair Tutorial / desired make up by Misako Aoki


Υ.Γ. Υπενθυμίζω ότι το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κοιτάξουμε είναι η υγεία μας. Καλά όλα αυτά, αλλά η ομορφιά δεν θα πρέπει να μπαίνει πάνω από αυτή. Είναι προτιμότερο να μην φορέσουμε Lolita εάν νοιώθουμε δυσφορία λόγω της ζεστής και πάντα να έχουμε στην τσάντα μας  ένα αντηλιακό, ένα νεράκι ή και ένα face mist

Υ.Γ.2  Προτιμήστε υλικά τα οποία είναι δροσερά, και αν και δεν υπάρχει κάποιος κανόνας  για αυτό, χρώματα που είναι ανοιχτά. Γνωρίζω ότι σε μερικά στυλ όπως το Kuro και το Gothic το μαύρο είναι το κύριο χρώμα,  δυστυχώς όμως λόγω της φυσικής του ιδιότητας απορροφά περισσότερη θερμότητα.

Ενδιαφέροντα Coords 

















Hello!!

I am Stavie, a lolita fshion enthusiast from Greece ^^ Though I have discovered it quiet recently I  fell in love with it instantly, as it spoke ritght in my heart and is tune with my fashion taste.
The reason why I have started this blog is to share my love and any kind of thoughts intrigued by the fahion, especially with the Lolitas originating from Greece, so please, do not be surprised if you find most of my post in greek language.

Love♥

Καλησπέραα!!

Είμαι η Stavie και είμαι θιασώτης αυτής την υπέροχης μόδας που ονομάζεται Lolita, η οποία προέρχεται από την Ιαπωνία. Αν και την ανακάλυψα σχετικά πρόσφατα, την ερωτεύτηκα σχεδόν κεραυνοβόλα καθώς μίλησε κατευθείαν στην καρδιά μου και εκφράζει το γούστο μου όσον αφορά στην μόδα.
Ο λόγος για τον οποίο άρχισα αυτό το blog (το οποίο είναι και το πρώτο μου) είναι για να μοιραστώ αυτή την αγάπη και σκέψεις οι οποίες πιθανόν να προκληθούν γύρω από το Lolita Fashion. εκτός από κάποια ποιο γενικά θέματα, οι περισσότερες αναρτήσεις μου θα είναι στα Ελληνικά ^_^
Τέλος να ευχαριστήσω τους φίλους μου Γιάννη και Φωτεινή για το υπέροχο logo και banner αντίστοιχα.

Ευχαριστώ ♥