Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Πρόσκληση σε tea party ♥

Do not own the pic found at pintrest


Hey Lovelies!! Σε λίγο καιρό έχω τα γενέθλια μου και αποφάσισα να προσκαλέσω τις lolita φίλες μου σε ένα tea party στο σπίτι. Έχοντας ενθουσιαστεί από την ιδέα ξεκίνησα να σκέφτομαι διάφορα πράγματα, στολισμούς κλπ μέχρι που επανήλθα στην πραγματικότητα του: hey, πως διοργανώνεις ένα tea party? Οπότε κάθισα έψαξα και σας παρουσιάζω τις πιο σημαντικές συμβουλές για ένα υπέροχο tea party!!!

1)      Ημερομηνία: Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να επιλέξουμε την ημέρα και την ώρα που θα κάνουμε το πάρτι. Συνήθως όταν πρόκειται για περιστάσεις όπως γενέθλια, γιορτές κλπ γίνονται την ίδια μέρα ή κάπου κοντά σε αυτές. Δηλαδή αν θέλουμε να κάνουμε ένα tea party για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου διαλέγουμε , αν όχι την 14η Φλεβάρη, κάποια κοντινή πχ 17 Φλεβάρη και όχι ένα μήνα μετά. Σε κάθε άλλη περίπτωση δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός.

Παράδειγμα πρόσκλησης
      2)      Θέμα: Δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει πάντα, αλλά βοηθάει στη συνέχεια σε πολλά σημεία. Από το ύφος της διακόσμησης που θα έχουμε, τις προσκλήσεις που θα στείλουμε μέχρι το τι φαγητό θα προσφέρουμε στους καλεσμένους μας. Για εμάς κιόλας που ακολουθούμε το Lolita Fashion πολλές φορές το θέμα αυτό λειτουργεί ως ένα άτυπο dress code. Δημοφιλή θέματα είναι: Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων, η βικτωριανή εποχή, τα Χριστούγεννα και ο Άγιος Βαλεντίνος, αλλά και αφιερωμένα σε δημοφιλή prints. 

      3)      Προσκλήσεις: Είναι ίσως το πιο σημαντικό σημείο για ένα tp. Πλέον μπορούν να είναι είτε ηλεκτρονικές είτε τυπωμένες και να αναφέρουν την ημερομηνία, ώρα, τοποθεσία και θέμα. Σημαντικό όμως είναι να έχετε σημειώσει στοιχεία επικοινωνίας και μια ημερομηνία για το μέχρι πότε θα μπορούν να σας ενημερώσουν αν θα μπορέσουν να παραβρεθούν . Επίσης καλό είναι η προσκλήσεις να σταλούν 4 με 2 εβδομάδες πριν το tea party και όχι τελευταία στιγμή.

Αφού έχουν γίνει τα παραπάνω περνάμε στο διασκεδαστικό μέρος της όλης υπόθεσης, την διακόσμηση και το τι θα προσφέρουμε!!

      4)     Διακόσμηση: Σίγουρα η διακόσμησή μας θα είναι εμπνευσμένη από το θέμα που έχουμε διαλέξει άλλα θα πρέπει να προσέξουμε να είναι καλαίσθητη και μόνο στον χώρο που θα γίνει το tea party

5)      Σερβίτσια: Δεν είναι ανάγκη να βγάλουμε χρυσά κουτάλια ούτε της πανάκριβες πορσελάνες μας, όμως είναι καλό να επικρατεί μια φινέτσα πάνω στο τραπέζι και όλο μας το σερβίτσιο να έχει μια κατά κάποιον τρόπο ομοιομορφία. Πλέον υπάρχουν πολύ ωραία σετ στο εμπόριο τα οποία είναι σχετικά φθηνά. Αν δεν έχετε, θα σας πρότεινα να επενδύσετε σε κάτι κλασικό (πχ άσπρο/χρυσό) που δεν είναι δεσμευτικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές περιστάσεις.  Επίσης, αν και δεν είναι αναγκαίο, επενδύστε σε ένα cake stand θα σας βγάλει από τη δύσκολη θέση ειδικά αν δεν έχετε πολύ χώρο.
Απλό σερβίτσιο τσαγιού
Vintage σερβίτσιο τσαγιού

Εδέσματα

6)      Φαγητό: Ξεκινήστε να κάνετε ένα πλάνο με το που θα μάθετε πόσα άτομα θα παραβρεθούν και αφήστε την φαντασία σας να δημιουργήσει.  Υπάρχει μόνο ένας κανόνας: no knife. Το μόνο μαχαίρι που μπορεί να υπάρξει πάνω στο τραπέζι είναι αυτό του βουτύρου. 
Συνήθης επιλογές είναι μπισκότα, scones, μικρά σάντουιτς, καναπεδάκια, donuts κλπ. Και κάποιες φορές είναι σχετικά με το θέμα που έχουμε επιλέξει (πχ Halloween
 Εδώ θα βρείτε ωραίες ιδέες.

7)      Τσάι: ο βασιλιάς του tea party!! Τι όμως να διαλέξεις? Σίγουρα το τσάι σε φακελάκια είναι η πιο εύκολη επιλογή άλλα προσωπικά θα το είχα σαν σχέδιο έκτακτης ανάγκης.  Υπάρχουν πάρα πολλά μαγαζιά με καλής ποιότητας τσάι, όπως Το Τσάι και Ο Δρόμος του Τσαγιού,  τα οποία τα προτιμώ περισσότερο από τα φακελάκια. Πάντως ότι και αν επιλέξετε καλό θα ήταν να υπάρχει μια ποικιλία από μαύρο, πράσινο και rooibos ή λευκό για να επιλέξει ο καλεσμένος τι θέλει να πιει.  

Και τέλος μερικές συμβουλές για το πώς μπορούμε να είμαστε η τέλεια οικοδέσποινα την ημέρα του tea party

8)      Welcoming drink: όταν έρχονται οι καλεσμένοι πολλές φορές τους υποδεχόμαστε με ένα ποτό (όχι κατ’ ανάγκη αλκοολούχο) για το καλωσόρισμα στο σπίτι μας και περιμένουμε να έρθει η πλειοψηφία των καλεσμένων μας.
Ποικιλίες τσαγιού και χρόνος εκχύλισης

       9)      Μουσική: κλασική, chill out, jazz είναι καλές επιλογές για να ντύσουμε την εκδήλωση

      10)   Δραστηριότητες: είναι κάλο να κρατάμε τους καλεσμένους μας σε εγρήγορση με διάφορες δραστηριότητες όπως επιτραπέζια παιχνίδια, diys ή κάτι σχετικό με το θέμα του tea party όπως το να γράψουν ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη τα Χριστούγεννα ή να φτιάξουν μάσκες τα καρναβάλια.

      11)   Parting gift: αφού τελειώσει η βραδιά μπορούμε να αποχαιρετήσουμε τους καλεσμένους μας με ένα μικρό συμβολικό δωράκι για να τους ευχαριστήσουμε που μας τίμησαν.

Αυτές πάνω κάτω είναι οι συμβουλές που έχω να σας δώσω ^^ Ελπίζω να σας βοηθήσουν στο να κάνετε και εσείς το δικό σας υπέροχο tea party :D 







Υ.Γ. Ιδέες για θεματικά tea party
Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων

Αγγλική Εξοχή

Victorian
Christmas
Halloween