Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

Korean Skincare Power: θα μπορούσε να γίνει το όπλο ομορφιάς του Lolita Fashion?

Do not own the pic found at pinterest

Hello lovelies! Μετά από πολύ καιρό αποφάσισα να ξεκινήσω πάλι με το blog καθώς η αλήθεια είναι ότι το έβρισκα αγχολυτικό το να γράφω για το Lolita Fashion και Jesus, έρχονται τρελές μέρες και θα χρειαστεί λίγη εκτόνωση.

Το καλοκαίρι σχεδόν τελειώνει και σε λίγο καιρό ξεκινάνε οι ακαδημαϊκές υποχρεώσεις του καθενός, οι ντουλάπες αλλάζουν, τα brands βγάζουν νέα prints, ανακοινώνονται διάφορα events στην Ευρώπη και γενικά το καλοκαίρι μπαίνει για τα καλά πίσω, όμως, έχει αφήσει τα σημάδια πάνω στο δέρμα μας (ζούμε και σε μια ηλιόλουστη χωρά άλλωστε) τα οποία, ειδικά εμείς οι Lolitas δεν τα θέλουμε. Άλλωστε, όπως είναι γνωστό, γενικώς τα αποφεύγουμε και προσπαθούμε να έχουμε όλον τον χρόνο μια συνέπεια στην περιποίηση του προσώπου και του δέρματος μας.

Για να το καταφέρουμε αυτό θα σας παρουσιάσω το πώς μπορούμε να το καταφέρουμε με τη βοήθεια του 10 step Korean Skincare Routine. Είναι λιγάκι χρονοβόρο αλλά το έχω δοκιμάσει και έχω δει υπέροχα αποτελέσματα!
      
      1.        Make Up Remover +  Oil Cleanser

Το πρώτο βήμα είναι να καθαρίσουμε το πρόσωπό μας από οποιοδήποτε ίχνος μακιγιάζ από τα μάτια και το πρόσωπο με ένα απαλό ξεβαφτικό και μετά καθαρισμό του προσώπου με ένα καθαριστικό με βάση το λάδι καθώς έτσι το πρόσωπο μας θα παραμείνει ενυδατωμένο αλλά και θα καθαριστεί αποτελεσματικά. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε Oil Cleanser μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικά λάδι καρύδας
      
      2.       Water Based Cleanser

Στην κορεάτικη διαδικασία περιποίησης υπάρχει ο διπλός καθαρισμός (double cleansing) με νερό και κάποιο σαπούνι φιλικό προς το εκάστοτε δέρμα ώστε να είναι σίγουρο ότι το πρόσωπο έχει καθαριστεί καλά

      3.       Απολέπιση

Η απολέπιση είναι σημαντικό βήμα καθώς βοηθάει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και την ανανέωση του δέρματος. Αναλόγως το δέρμα μπορείτε να επιλέξετε από μια ποικιλία από απολεπιστικά (με ένζυμα, με micro beads κλπ). Επίσης δεν είναι αναγκαίο να γίνεται καθημερινά αλλά σίγουρα τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα.

      4.       Τόνωση

Η λοσιόν (toner) είναι απαραίτητη καθώς ενυδατώνει το δέρμα, ισορροπεί το pH του και βοηθάει στην απορρόφηση της ενυδατικής κρεμάς

      5.       Αιθέρια  Έλαια

Η καρδιά αυτής της διαδικασίας! Οι κορεάτες χρησιμοποιούν αυτά τα έλαια ώστε να αντιμετωπίσουν άμεσα οποιοδήποτε δερματικό θέμα τους απασχολεί. Αν και στο εμπόριο κυκλοφορούν σε μορφή που είναι έτοιμη για χρήση, παρόλα αυτά σας εφιστώ την προσοχή στο να μη χρησιμοποιηθούν αδιάλυτα (pure extract oil) αλλά αφού έχουν αραιωθεί σε κάποιο έλαιο βάσης (πχ καλέντουλα) αλλιώς μπορεί να προκαλέσουν κνησμό.

      6.       Θεραπείες

Αυτό το βήμα περιλαμβάνει τα οποιαδήποτε μορφής serum, ελιξίρια, αμπούλες που χρησιμοποιούμε

      7.       Sheet Masks

Η ψυχή της διαδικασίας αυτής! Στην ουσία είναι υφασμάτινες μάσκες που είναι εμποτισμένες με θρεπτικές ουσίες για το δέρμα. Ο χρόνος εφαρμογής συνήθως είναι περίπου στα 15λεπτα και η υφασμάτινη μάσκα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά. ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΕΠΛΕΝΟΥΜΕ!!! Αντιθέτως, με το υλικό που έχει μείνει κάνουμε μασάζ ώστε να απορροφηθεί. Στην Ελλάδα έχει μεγάλη ποικιλία στα Sephora, αλλά μπορούμε να φτιάξουμε και εμείς δικές μας αν δεν βρίσκουμε.

       8.       Κρέμα Ματιών

Εφαρμόζουμε την αγαπημένη μας κρέμα για ανάλαφρα και χωρίς ρυτίδες μάτια

      9.       Ενυδατική Κρέμα

Εφαρμόζουμε την κατάλληλη ενυδατική κρέμα μέρας ή νύχτας και περιμένουμε να απορροφηθεί καλά.

      10.   Αντηλιακή Κρέμα ή Μάσκα Ύπνου

Το τελευταίο βήμα εξαρτάται από την ώρα που κάνουμε τη διαδικασία αυτή. Το πρωί απλώνουμε μια αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας για προστασία, και το βράδυ βάζουμε μια μάσκα ύπνου όταν νοιώσουμε ότι το δέρμα μας χρειάζεται παραπάνω ενυδάτωση

Ξερωωωωω είναι πολλά και χρονοβόρα! Καμιά φορά και εγώ η οποία ορκίζομαι σε αυτή τη διαδικασία γίνομαι πολύ τεμπέλα και πηδάω βήματα ή ξεχνιέμαι! Ειδικά το πρωί που τρέχω με τη δουλεία δεν προλαβαίνω να κάνω όλα τα βήματα. Για αυτές τις στιγμές ακολουθώ μια λίστα με 5 μόνο βήματα ή οποία είναι η εξής:  

      1.       Καθαρισμός με νερό
      2.       Τόνωση
      3.       Θεραπεία/ Αιθέρια έλαια
      4.       Κρέμα Ματιών
      5.       Ενυδατική κρέμα

Ελπίζω να σας βοήθησα στη διαδικασία αποτοξίνωσης του δέρματος από τον ήλιο του καλοκαιριού και να δείτε τα υπέροχα αποτέλεσμα που είδα και εγώ! Αν τελικά αποφασίσετε τη δοκιμάσετε κάντε πρώτα μια έρευνα αγοράς να δείτε τι υπάρχει διαθέσιμο στην περιοχή σας και να πάρετε προϊόντα κατάλληλα για το δέρμα σας. Ειδικά αν έχετε δερματικά προβλήματα συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό σας!