Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Shiro/Kuro Lolita: μονόχρωμη λατρεία

Κάποια από τα πιο ενδιαφέροντα Lolita substyles είναι τα shiro/kuro lolita. Η μόνη διαφορά τους με τα υπόλοιπα στυλ είναι ότι τα outfits αποτελούνται αποκλειστικά από ένα μοναδικό χρώμα, με έλλειψη print στις φούστες και στα φουστάνια. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι από τα ποιο εύκολα στυλ που μπορούν να ακολουθήσουν οι νέες lolitas καθώς δεν απαιτούνται ιδιαίτερες ικανότητες στον συνδυασμό χρωμάτων.

Shiro Lolita

Στο Shiro Lolita, δηλαδή “Λευκή Λολιτα” το outfit είναι ολοσχερώς βασισμένο σε λευκούς, κρεμ, ή off-white συνδυασμούς.  Μπορεί να προέλθει από οποιοδήποτε άλλο στυλ, όπως Classic, Sweet ή Gothic και αν είναι εξ ολοκλήρου λευκό τότε μπορεί να θεωρηθεί shiro lolita

Συμβουλές: Καλό θα ήταν να αποφύγετε να φορέσετε μαύρα παπούτσια με αυτό το outfit καθώς φαίνεται άσχημο και προσπαθήστε οι αποχρώσεις του λευκού να ταιριάζουν μεταξύ τους.



Kuro Lolita

Στο Kuro Lolita (Μαύρη Λολίτα) ισχύουν ακριβώς τα ίδια όπως και στο Shiro μόνο που εδώ οι συνδυασμοί είναι απόλυτα μαύροι.

Συμβουλή: Έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο σε κάποια kuro outfits να υπάρχουν hints άσπρης δαντέλας. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να αποφευχθεί από τις νέες λολίτες ώστε να μην υπάρξει περίπτωση να μην γίνουν σωστά οι συνδυασμοί και θεωρηθούν itas




Bonus: Iro Lolita

Τελευταία έχει παρατηρηθεί να βλέπουμε εκτός από shiro & kuro lolitas οι οποίες επιλέγουν και άλλους μονόχρωμους συνδυασμούς για να ντυθούν όπως κόκκινο, γαλάζιο/μπλε ή πράσινο κτλ. Επειδή ακόμα δεν υπάρχει κάποια τεράστια επιρροή στον κόσμο του Lolita συγκαταλέγονται όλα κάτω από ένα στυλ και χαρακτηρίζονται ως iro, το οποίο σημαίνει χρώμα.